De JPY carry trade: wat nu?

Cross Asset september

Zwakke wereldwijde groei en de BoJ op een pad dat afwijkt van dat van de meeste centrale banken in de wereld zijn rugwind voor de JPY. Een snelle handelsgewogen waardestijging zou echter een recessie of een aanhoudende stijgingscyclus van de BoJ vereisen.

De grote come-back van de yen

De waardering van de yen blijft goedkoop en zijn hedgingeigenschappen in een vertragende wereldeconomie zijn niet veel veranderd. Amundi is echter van mening dat het nog geen tijd is voor al te agressieve cross-JPY-aanpassingen. Daarvoor zouden een veel zwakkere mondiale groeiomgeving of een meer uitgesproken hikingcyclus van de BoJ noodzakelijk zijn.

De verandering in communicatie van de BoJ is belangrijk, maar verandert niets aan de financieringsstatus van de yen op de langere termijn

De verhoging in juli en het vertrouwen dat de BoJ toonde in het duurzaam bereiken van haar inflatiedoelstelling zijn een goed voorteken voor de uiteindelijke normalisering van haar monetaire beleid. De BoJ verzekerde dat haar pad niet onafhankelijk zou zijn van de marktvolatiliteit, maar de loongroei en consumptie zijn nog niet stevig genoeg.

De yen is grotendeels een recessiehandel

In een stabiele/stijgende groeiomgeving verhogen beleggers gewoonlijk hun risicoblootstelling en bouwen ze carry-posities op. Dit is wat de JPY naar meerjarige dieptepunten duwde ten opzichte van de meeste belangrijke valuta. Long zijn op de JPY is het equivalent van long volatiliteit en short carry, strategieën die goed werkten tijdens eerdere recessies. Het bewijs hiervoor komt ook voort uit de hoge gevoeligheid van de JPY voor renteverschillen op de lange termijn, die hoger is dan de gemiddelde gevoeligheid voor G10-valuta.

Lees voor meer informatie het artikel in de bijlage of online.

2024.09 - Cross Asset Invt Strategy - Topic of the month.pdf

PDF - 473 Kb

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Amundi

Amundi, the leading European asset manager, ranking among the top 10 global players[1], offers its 100 million clients— retail, institutional and corporate—a complete range of savings and investment solutions in active and passive management, in traditional or real assets.  

With its six international investment hubs[2], financial and extra-financial research capabilities and long-standing commitment to responsible investment, Amundi is a key player in the asset management landscape. 

Amundi clients benefit from the expertise and advice of 4,800 employees in more than 35 countries. A subsidiary of the Crédit Agricole group and listed on the stock exchange, Amundi currently manages nearly €1.800 trillion of assets[3]. 

Amundi Real Assets brings together a complete range of capabilities in real estate, private debt, private equity and infrastructure. Drawing on decades of experience in private markets, Amundi facilitates access to real assets for institutional and retail investors. With nearly €60 billion in assets under management[4] invested in nearly 2,000 assets in 13 European countries, the business line is supported by 220 professionals in three main investment hubs in Paris, London and Milan. Find out more on  real-assets.amundi.com.

[1] Source: IPE “Top 500 Asset Managers” published in June 2021, based on assets under management as at 31/12/2020

[2] Boston, Dublin, London, Milan, Paris and Tokyo

[3] Amundi data as of 30/06/2021

[4] Amundi data as of 30/06/2021